Du skal egentlig bare bruge en magnet og et reb, og så er du igang, men har du udstyret iorden, får du også en bedre oplevelse.
Der er ikke mange forhandlere af Fiskemagneter endnu. Men efterhånden som det bliver mere udbredt, vil flere også begynde at forhandle. På et tidspunkt vil man sikkert kunne købe magneter i butikker som Harald Nyborg, T-Hansen og Biltema.
Du kan også købe magneter på nettet, men pas på du ikke bliver snydt. Der findes rigtig mange billige kinesiske magneter på nettet, og du risikerer at blive slemt skuffet.
Derfor anbefaler vi at du bruger nogle af de etablerede danske butikker, som vi her linker til. De kan både rådgive, og du har reklamationsret, efter dansk lovgivning.
Her er link til nogle af de forhandlere der pt. er i Danmark:
Magnet
Hvad er den bedste magnet til magnetfiskeri?
Det hurtige svar er at det afhænger af dit budget, hvor stor og stærk du ønsker, at din magnet skal være, og hvilke funktioner du har brug for. Du har måske endda brug for mere end 1 magnet afhængigt af din metode og hvad du prøver at finde.
Krav til din magnet
Uanset hvilken magnet du vælger, skal du sørge for, at den opfylder disse krav.
- Neodyme magnet (NdFeB)
- N42 klasse eller højere
- Stærk belægning (NiCuNi) med A3 rustfrit stålafdækning
- Forsænket hul og øjenbolt
- Trækkraft på mindst 226 kg
Neodyme magnet (NdFeB)
Magneten der skal bruges til magnetfiskeri, skal fremstilles af en legering af
Neodym (Nd), Jern (Fe) og Boron (B) - (NdFeB).
Neodyme magneter er den stærkeste type permanente magneter på det kommercielle marked. Hvilket betyder, at de skaber deres eget magnetfelt uden behov for en elektrisk strøm.
Magnetfeltstyrke
Se efter magneter i mindst klasse N42 . Uden at blive videnskabelig er karakteren magnetfeltstyrken; Hvis du for eksempel har to Neodyme magneter af samme størrelse, har den med en højere N-klasse en stærkere trækkraft.
Stærk belægning (NiCuNi) & rustfrit stål låg
Du ønsker ikke, at din magnet skal korrodere og miste sin styrke. Se efter en magnet, der er belagt i forgyldt nikkel (Ni), kobber (Cu) og nikkel (Ni). NiCuNi-belægningen giver beskyttelse mod korrosion og forhindrer magneten i at miste sin magnetiske kraft. Rustfrit stål dæksel indkapsler hele magneten i en pæn og holdbar skal.
Forsænket hul og øjenbold
Du skal have reb eller stang at sætte din magnet på. En magnet med et forsænket hul er bedst, så du kan skrue en øjebolt, krog eller en almindelig bolt. Med dette kan du fastgøre din magnet til enhver rig.
Trækkraft på mindst 250 kg
Generelt, jo større og stærkere magnet, jo dyrere bliver den.
Reb
Ud over en stærk magnet har du brug for et godt reb, der er Ca. 20 meter langt, hvilket vil være langt nok til fiskeri de fleste steder. Og meget få kan kaste længere. Hvis du vil fiske hvor der er meget dybt, eller f.eks fiske fra høje broer, kan det være nødvendigt med længere reb.
Brug helst et godt nylonreb, og helst faldskærmsline som på grund af styrke, holdbarhed, elasticitet, og høj slidstyrke er det bedste valg. Faldskærmsline gør at du bedre kan mærke når magneten får fat i noget. Bruger du f.eks et gammelt tykt hampereb, på en lille magnet, giver det ikke den samme føling. Tyndere reb med høj brudstyrke giver også længere kast.
Rebet skal selvfølgelig have en trækstyrke der matcher din magnet.
Krog
Trækkrogen er et godt supplement til fiskemagneten. Nogle gange kan magneten ikke få
nok kontakt til at trække objektet op af vandet, her kan trækkrogen være en stor hjælp til at få
trukket fangsten helt på land.
Krogen skal være fremstillet i rustfri stål, så den ikke er magnetisk.
Handsker
Brug handsker.. Du kan skære dig på de objekter du hiver op, og tingene er som regel meget beskidte. Det sorte "snask" som sidder på ting der har ligget længe i vandet, kan være meget svært at vaske af fingrene.
Stang
Fordelen ved magnet på stang kontra magnet på reb er, at man nemmere systematisk kan afsøge
et område, og man kan presse magneten ned i dynd.
Metaldetektor
Vi har også en metaldetektor, som kan bruges under vand. Hvis man f.eks ved at noget er tabt et bestemt sted, kan det hjælpe med at fremsøge det.
Drone
Hvis vi gerne vil ned og se bundforhold m.m. har vi også en undervandsdrone, som kan gå helt ned til 100 meters dybde.